recepten

Sumak salade
Sumak salade is een frisse salade met rode ui, tomaat, peterselie en de zure smaak van sumak. Perfect als bijgerecht of mezze, licht aangemaakt met olijfolie en citroensap.

Hummus
Romige spread van gepureerde kikkererwten, tahin (sesampasta), knoflook, citroensap en olijfolie. De ingrediënten worden samen gemengd tot een zachte, smeuïge dip. Lekker als broodbeleg, dip voor groenten of als smaakmaker bij diverse gerechten

Gevulde dadels
Zachte, zoete Medjoul dadels gevuld met bijvoorbeeld romige notenpasta, zachte kaas of crunchy noten. Een heerlijke, natuurlijke snack boordevol smaak en energie.

Linzensoep
Deze geurige linzensoep maak je eenvoudig zelf met rode linzen, ui, knoflook, wortel en kruiden zoals komijn en paprikapoeder. Laat alles zachtjes koken in groentebouillon tot de linzen gaar zijn, en pureer eventueel voor een romige structuur. Heerlijk met een beetje citroensap en vers brood!

Strawberry jelly
Maak in een handomdraai een heerlijke, frisse aardbeienjelly met ons gebruiksvriendelijke jellypoeder. Voeg enkel heet water toe, roer goed, laat afkoelen en klaar! Perfect als dessert, taartvulling of in een feestelijk glaasje met vers fruit. Vol van smaak, makkelijk te bereiden en altijd een succes.

Zeit o Zatar
Een traditionele klassieker uit het Midden-Oosten: geurige za’atar kruiden gemengd met pure olijfolie. Heerlijk als dip met vers brood, als topping op manakish of om salades en groenten extra smaak te geven. Eenvoudig, gezond en boordevol authentieke smaak – een must-have in elke keuken.

Watermeloen mocktail
Voor een verfrissende mocktail mix je onze Palestine watermeloen drink met een scheutje limoensap, verse munt en bruiswater. Serveer met ijs en een schijfje limoen voor een dorstlessende, zomerse smaak – 100% alcoholvrij en vol Palestijnse frisheid.

Kip met freekeh
Mals kippenvlees gevuld met geurige freekeh, een traditionele Palestijnse graansoort vol nootachtige smaak. Gekruid met warme specerijen en langzaam gegaard voor een sappig, voedzaam en authentiek gerecht boordevol Midden-Oosterse flair.

Baba ganoush
Baba ganoush is een romige dip van geroosterde aubergine, tahin, citroen en knoflook. Authentiek, rokerig van smaak en perfect als smeersel bij brood of als frisse mezze naast warme gerechten.